Trends 2020

Als expert op gebied van keukens en interieurs deelt Mereno graag haar visie op de trends voor 2020. Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste materialen, maar we kijken ook naar wat het beste past bij de consument. Wij zijn veel in gesprek met onze dealers en architecten waar we intensief mee samenwerken. Daarnaast bezoeken we regelmatig beurzen en leveranciers. We vinden het belangrijk dat de materialen met zorg worden uitgekozen en dat we onze klanten het beste kunnen aanbieden. We zien verschillende trends tot ontwikkeling komen op dit moment.

TRENDS OP GEBIED VAN MATERIALEN

Bij Mereno zijn we altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden qua materialen. De laatste tijd zien we dat op gebied van materialen er veel gebruik wordt gemaakt van metaallakken: brons, goud, messing en koper bijvoorbeeld. Deze metaallakken worden dan gecombineerd met warme houtsoorten, zoals olijf hout of eucalyptus hout. De combinatie van metaallakken en warme houtsoorten zorgt voor een luxe uitstraling, de sfeer is uitgesproken maar ook warm.

Daarnaast zijn natuurlijk materialen nog steeds heel belangrijk. Bij Mereno zien we dat er verschillende soorten materialen, maar vooral ook structuren gecombineerd worden, van marmer tot en met leder, stucbeton en hout. Alles kan gecombineerd worden, niets is meer te gek. Een mooi voorbeeld van een bijzondere combinatie zie je ook terug in onze Verona keuken. Je ziet hier op de afbeelding lichtbakken van marbellight en het populaire eucalyptus houtfineer. De details van de keuken zitten in het ontwerp en de materialen.

KEUKEN GAAT OP IN DE REST VAN HET INTERIEUR

De keuken wordt steeds belangrijker, in nieuwbouwhuizen wordt tegenwoordig de grootste ruimte de keuken in plaats van het woongedeelte. De keuken staat centraal in huis en het gezin. We zien ook dat bepaalde elementen van de keuken toegepast worden in de rest van het interieur. Waar we eerder vaak zagen dat er een nis voor het koffiezetapparaat in de keuken wordt geplaatst, zien we dat de nissen op meer plekken in het huis herhaald worden. Ook zien we dat de materialen van de keuken doorgetrokken worden in de rest van het interieur; hetzelfde materiaal voor de fronten komt terug in de deuren of in de eettafel.

DE TREND IS PERSOONLIJK

Maar wat bij ons het meeste opvalt, is dat mensen steeds meer op hun gevoel af gaan. Mensen hebben toegang tot veel inspiratie en hier maken ze hun eigen mix van. Ze gaan zelf met een eigen idee naar de keukenspeciaalzaak en stellen hier hun unieke keuken samen. We zien in de spuiterij van Mereno dat er veel gevraagd wordt om het gebruik van diverse unikleuren. Qua kleuren zien we niet een bepaalde trend, de klant heeft zelf een specifieke wens en voorkeur. Het wordt eigenlijk steeds lastiger om een label op een keuken te plakken omdat verschillende stijlen worden gecombineerd. Maar dat werkt juist inspirerend, de keuken wordt zo nóg persoonlijker!