Trends 2023

Als expert op gebied van keukens en interieurs deelt Mereno graag haar visie op de trends voor 2023. Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste materialen, maar we kijken ook naar wat het beste past bij de consument. Wij zijn veel in gesprek met onze dealers en architecten waar we intensief mee samenwerken. Daarnaast bezoeken we regelmatig beurzen en leveranciers. We vinden het belangrijk dat de materialen met zorg worden uitgekozen en dat we onze klanten het beste kunnen aanbieden. We zien verschillende trends tot ontwikkeling komen op dit moment.

TRENDS OP GEBIED VAN MATERIALEN

Bij Mereno zijn we altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden qua materialen. De laatste tijd zien we dat op gebied van materialen er veel gebruik wordt gemaakt van metaallakken: brons, goud, messing en koper bijvoorbeeld. Deze metaallakken worden dan gecombineerd met warme houtsoorten, zoals olijf hout of eucalyptus hout. De combinatie van metaallakken en warme houtsoorten zorgt voor een luxe uitstraling, de sfeer is uitgesproken maar ook warm.

Daarnaast zijn natuurlijk materialen nog steeds heel belangrijk. Bij Mereno zien we dat er verschillende soorten materialen, maar vooral ook structuren gecombineerd worden, van marmer tot en met leder, stucbeton en hout. Alles kan gecombineerd worden, niets is meer te gek. Een mooi voorbeeld van een bijzondere combinatie zie je ook terug in onze Verona keuken. Je ziet hier op de afbeelding lichtbakken van marbellight en het populaire eucalyptus houtfineer. De details van de keuken zitten in het ontwerp en de materialen.

KEUKEN GAAT OP IN DE REST VAN HET INTERIEUR

De keuken wordt steeds belangrijker, in nieuwbouwhuizen wordt tegenwoordig de grootste ruimte de keuken in plaats van het woongedeelte. De keuken staat centraal in huis en het gezin. We zien ook dat bepaalde elementen van de keuken toegepast worden in de rest van het interieur. Waar we eerder vaak zagen dat er een nis voor het koffiezetapparaat in de keuken wordt geplaatst, zien we dat de nissen op meer plekken in het huis herhaald worden. Ook zien we dat de materialen van de keuken doorgetrokken worden in de rest van het interieur; hetzelfde materiaal voor de fronten komt terug in de deuren of in de eettafel.

DE TREND IS PERSOONLIJK

Maar wat bij ons het meeste opvalt, is dat mensen steeds meer op hun gevoel af gaan. Mensen hebben toegang tot veel inspiratie en hier maken ze hun eigen mix van. Ze gaan zelf met een eigen idee naar de keukenspeciaalzaak en stellen hier hun unieke keuken samen. We zien in de spuiterij van Mereno dat er veel gevraagd wordt naar het gebruik van diverse unikleuren. Qua kleuren zien we tegenwoordig veel zwarte keukens, maar wat we nog veel vaker zien is dat de klant zelf een specifieke wens en voorkeur heeft voor een bepaalde kleur. Het wordt eigenlijk steeds lastiger om de stijl van een keuken te benoemen omdat verschillende stijlen worden gecombineerd. Maar dat werkt juist inspirerend, de keuken wordt zo nóg persoonlijker!

THUISWERKEN: EEN GOEDE WERKPLEK IN HUIS

Een goede werkplek in huis krijgt meer prioriteit in het huishouden. Er wordt steeds vaker een dagje thuisgewerkt en bij sommige bedrijven wordt er volledig thuis gewerkt en is er helemaal geen fysiek kantoor meer! Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken, en sindsdien is een rustige en ergonomisch verantwoorde werkplek steeds meer gewild.

We zien in onze interieurprojecten dat er steeds meer aandacht wordt gegeven aan een goede werkplek. Een rustige werkplek in huis zorgt voor een betere productiviteit, en soms wordt deze werkplek zelfs in de tuin geplaatst! Wil je meer weten over tuinkantoren, lees dan hier snel verder.