Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Mereno hoog in het vaandel. Er wordt op steeds meer manieren gewerkt aan het verduurzamen van de panden, de producten en het productieproces. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met het sociale aspect van duurzaamheid.

Energieneutrale panden

Mereno is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het verduurzamen van haar panden. Wij streven ernaar om onze panden volledig energieneutraal te krijgen. Op onze hoofdlocatie wordt er gebruik gemaakt van aardwarmte om het pand te verwarmen. In onze spuiterij is in 2022 een warmtewisselaar gerealiseerd. In 2021 is alle verlichting in de werkplaats vervangen voor LED-verlichting. En in 2022 zijn onze panden voorzien van maar liefst 952 zonnepanelen. 

Duurzaam product

Vakmanschap én de beste productiemiddelen zorgen er bij Mereno voor dat alle producten van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor gaan de producten van Mereno lang mee en hebben zij een lange levensduur. Daarnaast worden alle producten geproduceerd in onze fabriek in Nederland, waardoor deze niet ver getransporteerd worden. 

FSC gecertificeerd hout

FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer. Al het hout dat bij Mereno gebruikt wordt is FSC gecertificeerd en komt volledig uit verantwoord beheerde bossen. 

Optimaal zaagplan

Bij Mereno werken we met een zaagplan, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van materialen. Onze zelfgeschreven software maakt één keer in de twee weken een optimaal zaagplan op basis van verschillende projecten. Hiermee voorkomen we zo veel mogelijk restafval. Na het zagen wordt al het plaatmateriaal weer per project verzameld en gesorteerd voor verdere verwerking.

Duurzame inzetbaarheid personeel

Mereno vindt het belangrijk dat haar werknemers op de goede plek zitten en plezier hebben in hun werk.  We willen graag het beste uit onze werknemers halen, dit doen we door middel van opleiding en persoonlijke begeleiding. Zo voorkomen we uitval en verhogen we het werkplezier. We stimuleren gezond gedrag en sinds 2022 zijn we actief bezig met de SLIM-regeling.